Magyar Gyermekneurológiai Társaság
 

Elnök:
Dr. Hollódy Katalin

Intézmény:
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati
Klinikájának tanszékvezető egyetemi docense
 


Rövid bemutatkozás

1976-ban 3 gyermekgyógyász, egy gyermekidegsebész és egy gyermekpszichiáter megalakította a Magyar Gyermekideggyógyászati, Idegsebészeti, Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Társaságot, amely kezdetben az alapszakmák tudományos társaságának szekciójaként, majd 1990-től önálló társaságként működött. Létrejötte felgyorsította az új szubspecialitások kialakulását és fejlődését. Az évi kongresszusok elősegítették az érdeklődők összefogását és a modern ismeretanyag elterjedését. Az 5 tagú vezetőség képviselte a szakmák érdekvédelmét is, így sikerült 1984-ben elfogadtatni a gyermekideggyógyászati szakvizsgát 2 éves továbbképzéssel ráépítve a gyermekgyógyászati vagy ideggyógyászati szakképesítésre. Két nemzetközi kongresszus megrendezésére is sor került.
2011-ben a Társaság kettévált és a gyermekideggyógyászati tagozat Magyar Gyermekneurológiai Társaság néven folytatja működését.
Társaságunk tagja az European Pediatric Neurology Society-nek, (EPNS).
 
Tagság:
 
A Társaságnak jelenleg 106 tagja van, többnyire gyermekneurológusok, kisebb számban gyermekgyógyászok, neurológusok, gyógytornászok, pszichológusok.

A Társaság további célkitűzései:

Célunk a gyermekneurológiai tudásbázis alapossá tétele, a legújabb tudományos eredmények bemutatása, a társszakmákkal való kapcsolat szélesítése és elmélyítése. Rendkívül fontosnak tartjuk a szakma „megkedveltetését” a fiatal kollégákkal. Ennek érdekében számos edukációs lehetőséget biztosítunk. 2015-17 között a Magyar Gyermekneurológiai Társaság nyerte el a European Paediatric Neurology Society edukációs és tréning kurzusainak szervezési jogát. 2015 márciusában volt az első egy hetes kurzus Budapesten, amelyen 21 országból 70 fő fiatal, képzésben lévő vagy frissen végzett gyermekneurológus vett részt (köztük 10 magyar).
Rendszeresen tavasszal tartjuk éves konferenciánkat, minden évben más gyermekneurológus kollégánk helyi szervezésében. A tudományos program összeállítása a vezetőség feladata.
A Társaság szakmai érdekképviseletet is biztosít.


A Magyar Gyermekneurológiai Társaság vezetőségi tagjai:

Elnök: Dr. Hollódy Katalin
Főtitkár: Dr. Szever Zsuzsa

1. Dr. Kollár Katalin
2. Dr. Liptai Zoltán
3. Dr. Csüllög Zsuzsa
 

További információk EAN
AUTUMN
SCHOOL
2023

EAN AUTUMN SCHOOL

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
15th European Board Examination in Neurology
2023

15th European Board Examination in Neurology 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
2023
II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK
TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM, 2023. október 27-28

II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK, 2023. október 27-28

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
A neurológia
Aktuális
Kérdései
2023

Akkreditált online tanfolyam 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Tóth István
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!