Magyar Gyermekneurológiai Társaság - Neurology
Magyar Gyermekneurológiai Társaság
 

Elnök:
Dr. Hollódy Katalin

Intézmény:
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati
Klinikájának tanszékvezető egyetemi docense
 


Rövid bemutatkozás

1976-ban 3 gyermekgyógyász, egy gyermekidegsebész és egy gyermekpszichiáter megalakította a Magyar Gyermekideggyógyászati, Idegsebészeti, Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Társaságot, amely kezdetben az alapszakmák tudományos társaságának szekciójaként, majd 1990-től önálló társaságként működött. Létrejötte felgyorsította az új szubspecialitások kialakulását és fejlődését. Az évi kongresszusok elősegítették az érdeklődők összefogását és a modern ismeretanyag elterjedését. Az 5 tagú vezetőség képviselte a szakmák érdekvédelmét is, így sikerült 1984-ben elfogadtatni a gyermekideggyógyászati szakvizsgát 2 éves továbbképzéssel ráépítve a gyermekgyógyászati vagy ideggyógyászati szakképesítésre. Két nemzetközi kongresszus megrendezésére is sor került.
2011-ben a Társaság kettévált és a gyermekideggyógyászati tagozat Magyar Gyermekneurológiai Társaság néven folytatja működését.
Társaságunk tagja az European Pediatric Neurology Society-nek, (EPNS).
 
Tagság:
 
A Társaságnak jelenleg 106 tagja van, többnyire gyermekneurológusok, kisebb számban gyermekgyógyászok, neurológusok, gyógytornászok, pszichológusok.

A Társaság további célkitűzései:

Célunk a gyermekneurológiai tudásbázis alapossá tétele, a legújabb tudományos eredmények bemutatása, a társszakmákkal való kapcsolat szélesítése és elmélyítése. Rendkívül fontosnak tartjuk a szakma „megkedveltetését” a fiatal kollégákkal. Ennek érdekében számos edukációs lehetőséget biztosítunk. 2015-17 között a Magyar Gyermekneurológiai Társaság nyerte el a European Paediatric Neurology Society edukációs és tréning kurzusainak szervezési jogát. 2015 márciusában volt az első egy hetes kurzus Budapesten, amelyen 21 országból 70 fő fiatal, képzésben lévő vagy frissen végzett gyermekneurológus vett részt (köztük 10 magyar).
Rendszeresen tavasszal tartjuk éves konferenciánkat, minden évben más gyermekneurológus kollégánk helyi szervezésében. A tudományos program összeállítása a vezetőség feladata.
A Társaság szakmai érdekképviseletet is biztosít.


A Magyar Gyermekneurológiai Társaság vezetőségi tagjai:

Elnök: Dr. Hollódy Katalin
Főtitkár: Dr. Szever Zsuzsa

1. Dr. Kollár Katalin
2. Dr. Liptai Zoltán
3. Dr. Csüllög Zsuzsa
 

További információk 14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

XI. Népegészségügyi Konferencia 2020

Köszönetnyilvánítás

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

CSATLAKOZÁS AZ EAN COVID REGISZTERHEZ

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!