Kásler: A legakutabb probléma a kórházi fertőzések ügye
A legakutabb probléma a kórházi fertőzések ügye, erről már elkészült egy részletes cselevési terv.

A Magyar Hírlapnak adott interjút Kásler Miklós új emberierőforrás-miniszter, és beszélt arról is, hogy már van elképzelésük arra, mit kéne tenni a sürgősségiken tapasztalható, esetenként félnapos várakozással.
Ha lenne egy orvosdiszpécser, el tudná irányítani a beteget, amelyik nem sürgősségi eset a szemészetre, neurológiára, belgyógyászatra, s máris megötödölnénk a várakozási időt.-mondta.

Az interjú egy másik pontján a riporter azt mondta,hogy a problémák egy részét az okozza, hogy sem a beteg, sem az ellátás többi szintjén dolgozó orvos nincs tisztában azzal, hogy mi a valódi sürgősségi eset. Kásler erre azt mondta, a háziorvosok tevékenységi körét mindenképp érdemes újragondolni, mert ha az alapellátásban megfelelő háttérrel dolgoznak, el lehet érni, hogy mielőbb elkezdődjön a kezelés, és kevesebben kerüljenek kórházba.

Kásler azt is mondta, hogy a legakutabb probléma a kórházi fertőzések ügye, erről már elkészült egy részletes cselevési terv.

Hozzátette, hogy munkacsoport dolgozik azon, hogyan lehet emelni a kórházak finanszírozását. Kásler az oktatásba is bevonná a kulturális intézményeket, például a Nemzeti Színház részt vehetne a színészképzésben. Elmondta, hogy a közoktatásban az alaptantervvel nincs baj, de az ismeretanyag átadásának tempója lehetne gyorsabb. Céljai között van az is, hogy minden gyerek mozogjon, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek futnia kell, hanem olyan sportot űzzön, amihez tehetsége, kedve van. Elődje, Balog Zoltán személyes, bizalmas beszélgetésen látta el tanácsokkal és osztotta meg vele a tapasztalatokat.

Forrás:index.hu/magyarhirlap.hu



A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!