Betegfigyelő monitorokat és klímát kapott Orosházán a neurológia - Neurology
Betegfigyelő monitorokat és klímát kapott Orosházán a neurológia
Két elkötelezett orosházi kezdeményezte

 Két elkötelezett orosházi kezdeményezte, Orosháza önkormányzata pedig csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, aminek keretében több mint 1,5 millió forint értékű adományt kap az Orosházi Kórház Neurológiai Osztálya.

Az ötletgazda dr. Gáspár Lajos korábban súlyos betegsége miatt feküdt az osztályon, akkor fogalmazódott meg benne a támogatás ötlete, amihez barátja, Dr. Lehoczky Tamás segítségét kérte.
– Megkerestünk több ismerőst, akik első szóra mellénk álltak, és anyagilag segítettek. Így tett az orosházi önkormányzat is, ezzel a támogatással együtt összesen 1,5 millió forintot sikerült gyűjtenünk, ezzel segítve a kórházi gyógyító munkát – mondta Gáspár Lajos.

A május 22-i átadón Bojtor István alpolgármester hangsúlyozta, örömmel tettek eleget a lakossági megkeresésnek, a képviselő-testület egyhangúlag, 700 ezer forinttal támogatta a kezdeményezést.

Dávid Zoltán polgármester ehhez kapcsolódva a közös összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Bízom benne, hogy a jó példa követőkre talál, egyre többen támogatják a kórházat, ami minden orosházinak egyaránt fontos – fogalmazott a városvezető.

Az összegből négy betegfigyelő monitort vásároltak, amit át is adtak a keddi eseményen. Elhangzott, az eszközök megvásárlása után maradt még pénz az összegyűlt adományból, amiből a neurológiai osztályra szerelnek majd be egy klímaberendezést, ezzel is növelve a betegek és a dolgozók komfortérzetét.

Az osztályvezető főorvos kiemelte, a betegfigyelő monitorok beszerzése régóta tervben volt és nagy előrelépést jelent majd a gyógyító munkában.
– Nem csak a stroke miatt, hanem egyéb alapbetegségből adódó szövődményekkel is kerülnek a neurológiára súlyos betegek. Náluk mostantól állandóan figyelni lehet többek között a szívműködést és a légzést, így kontrollálva pillanatnyi állapotukat – fogalmazott dr. Török Ágnes.

A kórház főigazgatója megköszönte a támogatóknak a nagylelkű adományt és a jövő terveiről is beszélt.
– Az Orosházi Kórházban szakmailag nagyon erős intenzív terápiás ellátás folyik. A szakmai fejlesztési tervünkben többek között az is szerepel, hogy az intenzívről minél hamarabb kikerülhessenek a betegek, ehhez viszont szubintenzív őrzőket kell létrehozni az osztályokon. A most kapott négy monitor ennek az egyik első lépése – mondta dr. Duray Gergő.

Forrás: Behír

 14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Magyar Neurológiai Társaság 38. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

MGYNT 44. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Nemzetközi Medis Awards Díjról szóló felhívás

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!