Agyműtétet közvetítettek a Facebookon - Neurology
Agyműtétet közvetítettek a Facebookon
Élőben közvetítettek egy 25 éves nőn elvégzett agyműtétet a Facebookon.

Élőben közvetítettek egy 25 éves nőn elvégzett agyműtétet a Facebookon, a texasi Dallas metodista kórházából.

Jenna Schardt a teljes procedúra alatt ébren volt, és mosolyogva segítette az őt körülvevő orvosokat azzal, hogy válaszolgatott a kérdéseikre.

A közvetítésre kommentátorokat is kijelöltek, a több mint 45 perces videó alatt a kórház szóvivője, valamint Nimesh Patel idegsebész főorvos magyarázta el, mit lát éppen a több tízezer bekapcsolódó néző. Patel szerint a kórház kereste meg a nőt az ötlettel, Schardt pedig szívesen vállalta a feladatot.

„Küszködtünk a Facebookon élőben közvetített agyműtét ötletével, de mivel Jenna ennyire készséges volt, és meg akarta mutatni a nagyvilágnak, hogy ezt a fajta problémát is lehet kezelni, példaképpé vált a szemünkben, és támogattuk mindenben” – mondta a főorvos a Guardiannek.

Az orvosoknak egy olyan érdaganatot kellett eltávolítaniuk a nő agyából, amely befolyásolta a beszédét, de esetlegesen rohamokat is okozhatott volna. A közvetítésben az orvosi beavatkozás véres részletei természetesen nem látszódhattak, az etikai okok mellett a Facebook szabályai miatt sem.

Korábban már Magyarországon is közvetítettek élőben agyműtétet a Facebookon, akkor egy Parkinson-kóros beteget műtöttek a pécsi idegsebészeti klinika szakemberei, emlékeztet a lap.

Forrás: MedicalOnline ; Qubit14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Magyar Neurológiai Társaság 38. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

MGYNT 44. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Nemzetközi Medis Awards Díjról szóló felhívás

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!