Humánmeteo: nehéz napok várnak ránk
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, ez pedig nagyon sok ember szervezetét napokig megterheli.

 Vasárnap nem ront időjárási-front az élettani helyzeten, azonban a nyári időszámításra való átállás sok embert megvisel - írja a Meteo Klinika. Hogy ki hogyan reagál az óraátállításra, az egyénfüggő, az érzékenyek körében intenzív fejfájás, napközben erős fáradtság, este pedig elalvási nehézségek jelentkezhetnek. Ennek oka a biológiai óra felborulása, amely akár súlyos következményekkel is járhat.

Fáradt, fejfájós napok jönnek

Az is egyénenként eltérő lehet, hogy mennyi idő alatt állunk át új időszámításra, de általánosságban 4 és 10 nap közé tehető ez az időszak. Ilyenkor fáradékonyabbak, ingerültebbek lehetünk, csökken a szervezet reakcióideje és a munkavégző képesség. Az átállásban segíthet, ha a lefekvés előtti 3-4 órában kerüljük a nehéz, zsíros ételek és az élénkítő hatású italok fogyasztását.

A panaszokat tovább fokozza a melegedés, amely melegfronti jellegű panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél. Gyakori tünet lehet a migrén és tovább erősödhet a fáradtságérzet. A nyári időszámítás elkezdődött - a nappalok egyre hosszabbodnak, ez kitűnő lehetőséget termet a kerti munkák elvégzésére. Szabadtéri tevékenységeket a kormány intézkedéseire való tekintettel ne tervezzünk! A pollenszint közepes vagy magas. Az allergiások lehetőség szerint zárt térben sportoljanak, a szellőztetést pedig időzítsük a kora reggeli vagy a késő esti órákra.

hazipatika.hu



A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!