Humánmeteo: nehéz napok várnak ránk - Neurology
Humánmeteo: nehéz napok várnak ránk
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, ez pedig nagyon sok ember szervezetét napokig megterheli.

 Vasárnap nem ront időjárási-front az élettani helyzeten, azonban a nyári időszámításra való átállás sok embert megvisel - írja a Meteo Klinika. Hogy ki hogyan reagál az óraátállításra, az egyénfüggő, az érzékenyek körében intenzív fejfájás, napközben erős fáradtság, este pedig elalvási nehézségek jelentkezhetnek. Ennek oka a biológiai óra felborulása, amely akár súlyos következményekkel is járhat.

Fáradt, fejfájós napok jönnek

Az is egyénenként eltérő lehet, hogy mennyi idő alatt állunk át új időszámításra, de általánosságban 4 és 10 nap közé tehető ez az időszak. Ilyenkor fáradékonyabbak, ingerültebbek lehetünk, csökken a szervezet reakcióideje és a munkavégző képesség. Az átállásban segíthet, ha a lefekvés előtti 3-4 órában kerüljük a nehéz, zsíros ételek és az élénkítő hatású italok fogyasztását.

A panaszokat tovább fokozza a melegedés, amely melegfronti jellegű panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél. Gyakori tünet lehet a migrén és tovább erősödhet a fáradtságérzet. A nyári időszámítás elkezdődött - a nappalok egyre hosszabbodnak, ez kitűnő lehetőséget termet a kerti munkák elvégzésére. Szabadtéri tevékenységeket a kormány intézkedéseire való tekintettel ne tervezzünk! A pollenszint közepes vagy magas. Az allergiások lehetőség szerint zárt térben sportoljanak, a szellőztetést pedig időzítsük a kora reggeli vagy a késő esti órákra.

hazipatika.hu14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Magyar Neurológiai Társaság 38. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

MGYNT 44. Kongresszusa

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Nemzetközi Medis Awards Díjról szóló felhívás

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!