Súlyos mellékhatások miatt felfüggesztik a kínai vakcina tesztelését Peruban - Neurology
Súlyos mellékhatások miatt felfüggesztik a kínai vakcina tesztelését Peruban
A National Institute of Health intézmény szerint egy kínai vakcinát tesztelő önkéntesnél neurológiai problémák jelentek meg az oltóanyag mellékhatásaként, mely komoly egyezést mutat a Guillan-Barre-szindróma zsibbadásos tüneteivel.

Peru ezért most ideiglenesen felfüggesztette a Sinopharm kínai gyártó által kifejlesztett vakcina klinikai vizsgálatait, miután kimutatták a súlyos mellékhatást az egyik önkéntesnél – írja a TRT World.

A Guilla-Barre-szindróma egyébként egy zsibbadásos tünetekkel járó neurológiai betegség, mely nem fertőző, nagyon ritka és nagyban befolyásolja a karok és lábak mozgását. A Sinopharm vakcináját 12 000 önkéntes bevonásával tesztelték, a fellépő tünet miatt azonban leállították a vizsgálatokat Peruban.

Az elvégzett vizsgálatok eredményei csak jövő év közepén lesznek elérhetők, a perui kormány pedig előre lekötött 20 millió adag oltóanyagot, mely a lakosság kétharmadának beoltására elegendő mennyiség.

Sajnos jelenleg Peruban a legmagasabb a lakosság halálozási aránya, ugyanis e hét péntekig összességében 36 499 fő hunyt el, és további 979 111 fertőződött meg koronavírussal. A pandémia következményeképp az ország GDP-je több mint 30 százalékkal csökkent 2020 második negyedévében.

Forrás: Liner • 15th WCCN kongresszus
 • Dubrovnik, Croatia
  18 – 2021. március 21.
 • Magyar Fejfájás Társaság kongresszusa
 • Siófok (Hotel Panoráma)
  2021. május 7-8.
 • Magyar Tudományos Parkinson Társaság kongresszusa
 • Gárdony (Hotel Nautis)
  2021. május 28-29.

14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

7th EAN Congress

Virtuális konferencia

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

CSATLAKOZÁS AZ EAN COVID REGISZTERHEZ

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!