Stroke-túlélőket támogat a járássegítő robot
A robotika és a mesterséges intelligencia számos, mozgásában korlátozott személynek segíthet manapság.

A robotika és a mesterséges intelligencia napjainkban rengeteget tehet azokért az emberekért, akik súlyos betegségből épülnek fel. A ReWalk most stroke-túlélőket támogat.

A robotika és a mesterséges intelligencia számos, mozgásában korlátozott személynek segíthet manapság, azzal, hogy az elveszített funkciókat némileg visszaállítja a számára.

 

Legutóbb a ReWalk adományozott ún. ReStore exo-suit-ot stroke-ot túlélőknek a Brooks Rehabilitációs Intézetben a floridai Jacksonville-ben.

A ReWalk Robotics vállalat hordható eszközöket készít alsó végtag fogyatékossággal élő embereknek. A terápiás csoport speciális neuro-rehabilitációs központban alkalmazza majd a ReStore-t, hogy járás-edzéseket végezzen az agyvérzés utáni rehabilitációt igénylő betegekkel.

Csak Amerikában évente 800 ezer ember szenved el stroke-ot, kétharmaduk éli túl és igényel kezelést állapota javítására. 

A Brooks Rehabilitációs vállalat 50 éve nyújt fizikai rehabilitációs szolgáltatásokat. A nonprofit szervezet az Egyesült Államok egyik legnagyobb fekvőbeteg rehabilitációs kórházát működteti - 160 ággyal, a régió egyik legnagyobb otthoni egészségügyi ügynökségével és több mint 40 ambuláns terápiás klinikával.

Magába foglal egy fekvőbeteg-rehabilitációs központot is, együttműködve a Daytona Beach-en levő Halifax Health-el, a Brooks Rehabilitációs Orvosi Csoporttal és két szakképzett ápolószolgálattal.

Több mint 55 ezer beteget kezelnek évente. Klinikai Kutatóközpontot is működtetnek, amely kimondottan a stroke-al, agysérülésekkel, a gerincvelő sérülésével és a rehabilitáció tudományának előmozdításával foglalkozik.

A ReStore viselhető készüléket úgy tervezték, hogy sokoldalú és alkalmazkodó legyen, így a korábbi robot technológiákkal szemben a használatot a szélütés-rehabilitációs betegek szélesebb körében teszi lehetővé - állítja a ReWalk Robotics.

„A fizikoterápia terén 50 éve elismert vállalatként a Brooks a technológiát nem eszköznek, hanem erőforrásnak tekinti, amely segíti klinikusainkat a minőségi eredmények elérésében a beteg rehabilitációja során - mondta el Robert McIver, PT, DPT, NCS, a Brooks klinikai technológiai igazgatója. – Az új adománynak köszönhetően további lehetőségeket kínálhatunk pácienseinknek a stroke utáni gyógyuláshoz.”

Larry Jasinski, a ReWalk vezetője hozzátette: a robotikus segédeszközök felajánlása a koronavírus-válság idején különösen fontos a betegek és az orvosok számára a közegészségügyi biztonsági protokollok támogatása érdekében.

A ReStore exo-suit innovatív megoldás az agyvérzést átélt pácienseknek, s nagy örömmel adják át azt egy vezető országos gondozási központnak.

Érdemes tudni, hogy az ún. exo-csontvázak (exoskeleton) vagyis külső csontvázak visszatérítési jóváhagyást kaptak.

A ReWalk Robotics 2020 december elején bejelentette, hogy bezár egy 8 millió dolláros privát részvény-elhelyezési lehetőséget.

Februárban már lezárta a nyilvános ajánlatot, amellyel 7 millió dollár gyűlt össze. Mi több, szerződést kötött egy német egészségbiztosítóval, annak érdekében, hogy az arra jogosult, gerincvelő sérüléssel küzdő személyek pályázhassanak ReWalk 6.0 exoskeleton beszerzésére.

Emellett az Egyesült Államok Medicare & Medicaid Services központjai 2020 októberében az exocsontvázak első egészségügyi költségtérítési kódjával jelentették meg a ReWalk-ot. A vállalat létesítményei a Massachusetts-i Marlborough-ban, a németországi Berlinben és az izraeli Yokneamben találhatók meg.



A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR KLINIKAI NEUROFIZIOLÓGIAI TÁRSASÁG KONGRESSZUSA
2024

MAGYAR KLINIKAI NEUROFIZIOLÓGIAI TÁRSASÁG KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
18th World Congress on Controversies in Neurology (CONy)
2024

18th World Congress on Controversies in Neurology (CONy)

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!