Magyar Neurológiai Társaság Közgyűlése

Kedves Tagtársak!

2021. április 29-én az Magyar Neurológusok Társasága közgyűlést tartott Budapesten.


A legfontosabb feladat a 2020. november 12-én lejárt mandátumú 7 tagú elnökség megválasztása volt.


I. A közgyűlés a jelenlegi alapszabályt követve megválasztotta új elnökét: Csiba Lászlót a debreceni Neurológiai Klinika egyetemi tanárát. (A megválasztott elnök bejelentette, hogy mandátumát legfeljebb 2023. júliusáig, az European Academy of Neurology budapesti konferenciájának végéig kívánja megtartani).


II. Alelnök 1: Bereczki Dániel a budapesti Neurológiai Klinika egyetemi tanára, Alelnök 2: Klivényi Péter a szegedi Neurológiai Klinika egyetemi tanára. Főtitkár:Csépány Tünde a debreceni Neurológiai Klinika egyetemi docense. Ifjúsági felelős:Kamondi Anita egyetemi tanár, budapesti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet. Jegyző:Janszky József, pécsi Neurológiai Klinika egyetemi tanára. Pénztáros: Vastagh Ildikó a Bajcsy-Zsilinszky kórház neurológus főorvosa.


III. A Társaság székhelye átkerült a debreceni egyetemre, az elnök székhelyére. 4032 Debrecen, Móricz Zsigmond krt. 22.


IV. A közgyűlés kibővítette a pénztáros jogkörét. A nem fizető tagokról a pénztáros értesítést küld az elnökségnek, az elnökség pedig figyelmezteti a tagot, a határidő lejárta után a nemfizető tag a társaságból kizárható.


V. A közgyűlés egyik legfontosabb döntése az online ülések lehetőségének a megteremtése volt. A jövőben az írásban elküldött határozati javaslatokról írásban is lehet szavazni. Lehetőség lesz online közgyűlést is tartani és online szavazni. A szavazás titkos jellegének megteremtése az elnökség feladata.


VI. A közgyűlésen elhangzott, hogy az új alapszabály módosítások és az online ülések lehetőségének bejegyzése után (Fővárosi Törvényszék) az elnökség haladéktalanul alapszabály módosítást kezdeményez. Több lényeges változásra tesz majd javaslatot. Alapszabályba szeretnék iktatni a Vezetőség intézményét, melybe az egyes társaságok vezetőit illetve főorvosokat szeretnének javasolni.


Jó munkát és egészséget kívánva, valamennyi Tagtársat üdvözli:
A Magyar Neurológiai Társaság Elnöksége • ÜNNEPI ÜLÉS
  a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinika és Tanszék centenáriuma és Dr. Csiba László Professzor Úr 70. születésnapja alkalmából
  DE, Auguszta telep, 200-fős előadó; Debrecen, Móricz Zs. krt. 22.
  2022. május 20.
 • 14th EUROPEAN BOARD OF NEUROLOGY EXAMINATION 2022
  Vienna
  May 2022

14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

7th EAN Congress

Virtuális konferencia

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Neurológia – Jövő a jelenben

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!