Kereskedelmi forgalomba kerül a Moderna vakcinája itthon is - Neurology
Kereskedelmi forgalomba kerül a Moderna vakcinája itthon is
A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna COVID-19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában és Izraelben való értékesítéséről.

A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna COVID-19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában és Izraelben való értékesítéséről. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon is elérhető lesz a vakcina kereskedelmi forgalomban.

A megállapodás a következő 20 országot érinti: Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, Románia, Bulgária, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország, a balti államok, Szerbia, Ukrajna, Moldova, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró és Izrael.

“Fontos számunkra a Medison Pharmával most megkötött együttműködési megállapodásunk, mert ez garantálja, hogy az mRNA COVID-19 vakcinánk eljut az érintett piacokra” – mondta a Forbes.hu-nak is eljuttatott közlemény szerint Corinne Le Goff, a Moderna kereskedelmi vezérigazgatója. „A partnereinkkel való közös munkánk eredménye, hogy képesek vagyunk teljesíteni a járvány elleni küzdelemben vállalt kötelezettségeinket és a vakcinánkat a világ bármely részére el tudjuk juttatni.”


A Moderna felpörgette gyártókapacitásait, 2022-re éves szinten 3 milliárd dózis legyártására lesz képes, ami a duplája a korábban vártnak.

Megkérdeztük a Modernát, hogy Magyarországon mikortól és pontosan milyen formában lesz elérhető a Moderna oltóanyaga, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Fotó: WHO/Moderna Inc. • 35th European Neurology Congress
  London, UK
  14-15 june, 2021
 • 7th Congress of The European Academy of Neurology (EAN)
  Virtual
  19-22 june, 2021
 • Magyar Fejfájás Társaság kongresszusa
  Siófok (Hotel Panoráma)
  2021. december 10-11.

14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

7th EAN Congress

Virtuális konferencia

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Elnökség megválasztása

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!