Ez várható Kim Dzsongun halála után Észak-Koreában - Neurology
Ez várható Kim Dzsongun halála után Észak-Koreában
A 21. század legsötétebb diktátorának halálhíre az elmúlt években többször is szárnyra kapott, nemrég hónapokra eltűnt... és minden jel arra mutat, hogy egészsége alaposan megroggyant.

 Bár a rezsim igyekszik halhatatlan istenségként ábrázolni Kimet, a valóságban a diktátor egészsége súlyosan beroggyant az utóbbi időben. Kim Dzsongun 170 cm magas és több mint 150 kilót nyom, az utóbbi időben beteges az ábrázata és fogyni kezdett, cukorbeteg, és az elmúlt három évben két stroke-on és egy komolyabb szívműtéten is átesett. Alkoholfüggő, és elképesztő zabálási rohamai vannak – minderről elsősorban magas rangú disszidensektől tudunk, akik közvetlen közelről követhették Kim életét.

Tekintve, hogy apja és nagyapja is szívproblémába halt bele – noha az ő egészségi állapotuk sokkal jobb volt Dzsongunénál – nagy az esélye annak, hogy a diktátort hamarosan utoléri végzete. Jelenleg azonban nincs utódja: egy 8 éves kislányról tud a világ, róla még Dennis Rodman számolt be, azonkívül vélhetően két kisebb fiúgyermekük is lehet, egyikük alig néhány hónapos – ezek azonban csak spekulációk, hiszen a Kim-dinasztiában az utódok csak felnőttkorukban állnak először nyilvánosság elé.

Kim Dzsongun legfőbb tanácsadóját, nagybátyját 2013-ban kivégeztette, bátyja, Kim Dzsongnam – szintén politikai okok miatt – halott, másik bátyja, Kim Dzsongcshol nem érdeklődik a politika iránt. Húga, Kim Jodzsong szép karriert futott be a pártban, de nőként vezetői szerep nem áll nyitva előtte. Nagy az esélye annak, hogy ha Kim Dzsongun meghal, a Kim-dinasztiának vége – ha pedig vége van, akkor jó eséllyel vége a diktatúrának is, amelynek egyetlen támogatója és szponzora jelenleg Kína.

Az észak-koreai disszidensek szerint tovább gyengíti a rezsimet a tény, hogy az ún. feketepiac-generáció tagjai már dél-koreai és amerikai filmekhez, sorozatokhoz és zenékhez jutnak hozzá, így a külvilágról határozott képük van – ellentétben szüleik generációjával, akik még istenként tekintettek a Kimekre. Ha Dzsongun meghal, elképzelhető, hogy ők gyorsan reagálnak majd, hogy új kormányt alakítsanak…

nuus.hu • The 7th European Stroke Conference (ESOC 2021)
  Virtual
  1-3 september, 2021
 • MTPT GÁRDONYI PARKINSON TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK
  Gárdony (Vital Hotel Nautis)
  2021. szeptember 03-04.
 • Magyar Fejfájás Társaság kongresszusa
  Siófok (Hotel Panoráma)
  2021. december 10-11.

14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

7th EAN Congress

Virtuális konferencia

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Elnökség megválasztása

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!