Koronavírus: megkapta az EMA engedélyét a Pfizer covid elleni bivalyerős gyógyszere
Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Pfizer koronavírus elleni gyógyszerét, a Paxlovidot.

 A szájon át szedhető koronavírus ellenes tabletta, a Paxlovid közel 90 %-ban előzi meg a súlyos lefolyást, a kórházi kezelést és a halált a magas kockázati csoportba tartozó betegeknél – írta meg a Reuters, amit az Index is szemlézett.

Amennyiben az Európai Bizottság is jóváhagyja, megengedik a tagországoknak, hogy használják a szert. Olaszország, Németország és Belgium azon néhány európai uniós ország közé tartozik, amely már vásárolt a Pfizer covid elleni gyógyszerből.Magyarok is „tesztelték” a Pfizer vegyületét, Covid-19 elleni gyógyszer lett belőle - olvasson tovább!

Egy klinikai vizsgálatban a készítmény közel 90%-os hatékonysággal akadályozta meg a kórházi felvételeket és a halálesetet, ha korai stádiumban adták a súlyos betegség magas kockázatának kitett betegeknek.

Az Egyesült Államok már decemberben engedélyezte a Pavloxid és az amerikai Merck hasonló, molnupiravir nevű hatóanyagát. Ez utóbbinak is zajlik az európai uniós engedélyeztetése, ez azonban tovább fog tartani, mert a vállalat novemberben felülvizsgálta a a tesztfázis adatait, ugyanis a készítmény ezek alapján jelentősen kevésbé volt hatásos, mint azt korábban gondolták.

Forrás: ReutersEAN
AUTUMN
SCHOOL
2023

EAN AUTUMN SCHOOL

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
15th European Board Examination in Neurology
2023

15th European Board Examination in Neurology 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
2023
Európai Neurológiai Akadémia
IX. Kongresszusa

EAN KONGRESSZUS BUDAPEST 2023 - Napijegy váltható

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
A neurológia
Aktuális
Kérdései
2023

Akkreditált online tanfolyam 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Tóth István
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!