3,5 milliárdos fejlesztés
Három és fél milliárdos eszköz- és műszerfejlesztéssel gazdagodott az Amerikai úti idegsebészet.

Kásler Miklós elmondta: a pszichiátriai, neurológiai megbetegedésekben magyarok tömegei "nyomorodnak el", ezen segít a mentálhigiéniás program. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) volt talán Európában az egyetlen olyan intézmény, amely az idegrendszer minden funkciójával foglalkozott. Az OPNI-t azonban 2010 előtti megszüntették. Helyettesítésére törekszik a jelenlegi egészségügyi kormányzat a meglévő intézmények - az Amerikai úti Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet és az Nyírő Gyula Kórház - fejlesztésével.

Az Amerikai úti intézet 3,5 milliárdos eszköz- és műszerfejlesztésben részesült - jelezte Kásler Miklós.

A miniszter elmondta azt is: a vidéki egészségügy 500 milliárdos fejlesztése után 2017-től az Egészséges Budapestért Program keretében a központi régióban élő 4 millió ember egészségügyi ellátásának fejlesztésére fordítanak 700 milliárd forintot, ennek részeként 54 milliárd forintból 32 járóbeteg-szakrendelőt újítanak fel, ebből 12 már befejeződött.

Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a kormánynak a zuglói fejlesztésekért, így többek között a Bethesda gyermekkórház 6,5 milliárdos, az Uzsoki utcai kórház 14 milliárdos bővítéséért.

Soha ennyi fejlesztés nem érkezett a kerületbe - mondta a képviselőjelölt.

Kiemelte, hogy a fejlesztések mit sem érnek az orvosok, egészségügyi dolgozók áldozatos munkája nélkül, ami a járványban különösen fontos volt. Mindezért köszönetet mondott az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak.

Erőss Loránd idegsebész, az Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet főigazgatója a sajtótájékoztatón szintén köszöntete mondott a kormánynak az intézmény fejlesztéséért.

Megjegyezte, az intézet feladata az innováció is, az idegrendszer-kutatás és -gyógyítás új módszereinek kidolgozása, például a robotsebészet területén. Az intézmény fejlesztése pedig nem áll le: az új eszközök, műszerek mellett új műtőblokk és energiarendszer is létesül.

(MTI) • ÜNNEPI ÜLÉS
  a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinika és Tanszék centenáriuma és Dr. Csiba László Professzor Úr 70. születésnapja alkalmából
  DE, Auguszta telep, 200-fős előadó; Debrecen, Móricz Zs. krt. 22.
  2022. május 20.
 • 14th EUROPEAN BOARD OF NEUROLOGY EXAMINATION 2022
  Vienna
  May 2022

14th World Congress on Controversies in Neurology

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

7th EAN Congress

Virtuális konferencia

Tovább

INTERNATIONAL MEDIS AWARDS FOR MEDICAL RESEARCH

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Neurológia – Jövő a jelenben

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!