Több milliárdos fejlesztés az Amerikai úti idegsebészeten
Három és fél milliárdos eszköz- és műszer-fejlesztéssel gazdagodott az Amerikai úti Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet

Kásler Miklós elmondta: a pszichiátriai, neurológiai megbetegedésekben magyarok tömegei "nyomorodnak el", ezen segít a mentálhigiéniás program. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) volt talán Európában az egyetlen olyan intézmény, amely az idegrendszer minden funkciójával foglalkozott. Az OPNI-t azonban 2010 előtti megszüntették. Helyettesítésére törekszik a jelenlegi egészségügyi kormányzat a meglévő intézmények - az Amerikai úti Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet és az Nyírő Gyula Kórház - fejlesztésével.

Az Amerikai úti intézet 3,5 milliárdos eszköz- és műszerfejlesztésben részesült - jelezte Kásler Miklós.

A miniszter elmondta azt is: a vidéki egészségügy 500 milliárdos fejlesztése után 2017-től az Egészséges Budapestért Program keretében a központi régióban élő 4 millió ember egészségügyi ellátásának fejlesztésére fordítanak 700 milliárd forintot, ennek részeként 54 milliárd forintból 32 járóbeteg-szakrendelőt újítanak fel, ebből 12 már befejeződött.

Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón köszönetet mondott a kormánynak a zuglói fejlesztésekért, így többek között a Bethesda gyermekkórház 6,5 milliárdos, az Uzsoki utcai kórház 14 milliárdos bővítéséért.

Soha ennyi fejlesztés nem érkezett a kerületbe - mondta a képviselőjelölt.

Kiemelte, hogy a fejlesztések mit sem érnek az orvosok, egészségügyi dolgozók áldozatos munkája nélkül, ami a járványban különösen fontos volt. Mindezért köszönetet mondott az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak.

Erőss Loránd idegsebész, az Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet főigazgatója a sajtótájékoztatón szintén köszöntete mondott a kormánynak az intézmény fejlesztéséért.

Megjegyezte, az intézet feladata az innováció is, az idegrendszer-kutatás és -gyógyítás új módszereinek kidolgozása, például a robotsebészet területén. Az intézmény fejlesztése pedig nem áll le: az új eszközök, műszerek mellett új műtőblokk és energiarendszer is létesül.

(MTI)EAN
AUTUMN
SCHOOL
2023

EAN AUTUMN SCHOOL

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
15th European Board Examination in Neurology
2023

15th European Board Examination in Neurology 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
2023
II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK
TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM, 2023. október 27-28

II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK, 2023. október 27-28

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
A neurológia
Aktuális
Kérdései
2023

Akkreditált online tanfolyam 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Tóth István
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!