Szerencsésebbek, akik reggel "tettrekészen" ébrednek
Azok a férfiak, akiknek reggel erekciójuk van, kisebb eséllyel halnak meg stroke-ban vagy szívinfarktusban - derült ki egy új tanulmányból.

Az Age and Ageing című folyóiratban megjelent tanulmány kifejtette, hogy a kutatók szerint a kamaszok életét olyannyira megkeserítő élettani jelenség később többféle szempontból is nagyon pozitív üzenetet hordoz magában: ugyanis a jó keringés jele.

Dr. Leen Antonio, a kutatás vezetője és a Katholieke Universiteit Leuven endokrinológus adjunktusa elmondta: "A merevedési zavarok összefüggésbe hozhatóak a megnövekedett halálozással".

A férfiak számára a "nyugodtan" induló reggelek arra utalnak, hogy az artériák nem működnek megfelelően - mondta a The Sun című lapnak Dr. Geoff Hackett, a Brit Orvosi Társaság elnöke.

"Ha nincs reggeli erekció, az azt jelenti, hogy három-öt éven belül jelentősen, 22 %-kal megnő a szívroham vagy a stroke kockázata. Ez a cölibátusban élő, vagy egyedülálló férfiakra vonatkozik - nem csak azokra, akiknek van partnerük." - magyarázta az orvos.

A kisérletben 1800 középkorú és idősebb belga férfi  vett részt..

Forrás:
dailymail.co.uk
 

 EAN
AUTUMN
SCHOOL
2023

EAN AUTUMN SCHOOL

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
15th European Board Examination in Neurology
2023

15th European Board Examination in Neurology 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
2023
II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK
TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM, 2023. október 27-28

II. SZISZTÉMIÁS AMILOIDÓZIS NAPOK, 2023. október 27-28

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
A neurológia
Aktuális
Kérdései
2023

Akkreditált online tanfolyam 2023

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Tóth István
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!