Az EMA ismétlő oltások felvételét javasolja egy újabb vírusvariánssal szemben
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ismétlő oltások beadását javasolja a 2019-ben megjelent, új típusú koronavírus egy újabb, JN.1 jelű vírusváltozata elleni hatékonyabb védekezés érdekében.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű ügynökség közleménye szerint a SARS-CoV-2 új, JN.1 variánsa különbözik a korábbi, frissített vakcinák által megcélzott vírusváltozatoktól, felülmúlva azok fertőzési mutatóit, mára a legszélesebb körben terjedő változattá vált világszerte.

Az uniós ügynökség arra szólította fel a koronavírus elleni oltóanyagok gyártóit, hogy egyeztessék vakcináik forgalomba hozatali engedélyének frissítését a vonatkozó ajánlásoknak megfelelően. A jelenleg nem a JN.1 vírusváltozatot célzó koronavírus elleni oltóanyagokat fejlesztő vállalatokat az EMA szintén egyeztetésre hívta annak megvitására, miként alakítsák ki vakcináik összetételének megváltoztatására vonatkozó stratégiáikat.

Az EMA közleményében megjegyezte, az EU-tagországok nemzeti hatóságai döntenek a 2024-es és 2025-ös koronavírus elleni oltási kampányokról, figyelembe véve országuk fertőzöttségi helyzetét.

(forrás: MTI)A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!