A szakember megnevezte, mit együnk agyunk egészségéért
A diót az agy, a szem egészsége érdekében be kell iktatni az étrendbe – mondta Elena Malysheva orvos és műsorvezető az Élj egészségesen! című műsor adásában.

 Elmondása szerint ez a termék omega-3-at, rezet és magnéziumot tartalmaz – írta meg a news.ru.

Mihail Konovalov szemészorvos kifejtette, hogy a réz szükséges a szervezet számára, mivel fontos része a mielinhüvely szerkezetének, különösen a látóidegben. Erre azért van szükség, hogy a szemből az információ el tudjon jutni az agyba. A dió majdnem napi két egységnyi rezet tartalmaz – mondta az orvos.

A dióban gazdag ételek fogyasztása megelőzi a vastagbél polipok és a rák kialakulását. A dió magnéziumot tartalmaz, ami javítja a perisztaltikát. Emellett durva élelmi rostot is tartalmaz – tette hozzá Herman Gandelman kardiológus.

A szakértők azt tanácsolják, hogy a diót héjában vásároljuk meg, így jobban megőrzi tulajdonságait. A hámozott diót hűvös helyen, üvegből vagy műanyagból készült légmentesen záródó edényben kell tárolni. A terméket nyersen kell fogyasztani, de fontos megjegyezni, hogy a dió kalóriadús termék (100 grammban 600 kcal).

Korábban Dan Buettner orvos azt mondta, hogy a fekete bab és a dió jelentősen meghosszabbíthatja az életet. A szakértő szerint mind a bab, mind a dió sok rostot tartalmaz, ami csökkentheti a gyulladást a belekben, így csökkentve a halálos betegségek, például a rák kockázatát. Emellett ezek az élelmiszerek fehérjében gazdagok, ami csökkentheti az étel utáni sóvárgást, mérsékelheti a túlfogyasztás kockázatát, ami elhízáshoz vezet, és ezáltal csökkentheti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.

forrás- magyarhirlap

fotó-istock

 A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!