Irányelvek

 

A TÁRSASÁG CÉLJA

A klinikai idegtudományok szakterületeinek művelése kapcsolat tartása bel- és külföldi tudományos társaságokkal a szekciókban folyó tudományos tevékenység serkentése.
 

 

A TÁRSASÁG CÉLJA A MEGVALÓSÍTÁS ÉRDEKÉBEN

-rendszeres előadásokat, referáló - és vitaüléseket, ankétokat, szimpóziumokat, vándorgyűléseket, nagygyűléseket, nemzetközi konferenciákat és kongresszusokat rendez,

 

-szakfolyóiratokat ad ki,

 

-tagjai szakmai célú külföldi utazását szakmailag, erkölcsileg és esetenként anyagilag támogatja, hasonló céllal külföldi szakembereket hív meg, fogad, vendégül lát, illetve szakemberek cseréjét szervezi, összehangolja és ellenőrzi tagjai irányirányú tevékenységét,

 

-javaslataival és bírálataival segíti szaktudományos művek kiadását,

 

-véleményt nyilvánít, javaslatokat tesz a szakterületét érintő kérdésekben,

 

-pályázatokat hirdet, jutalmakat tűz ki, emlékérmeket és díjakat alapít, amennyiben céljai megvalósítása érdekében szükségesnek látja.

 

 

A TÁRSASÁG ÁLTAL EZIDÁIG ALAPÍTOTT EMLÉKÉRMEK ÉS DÍJAK, AMELYEK KIOSZTÁSA FOLYAMATOS

-Schaffer Károly emlékplakett és oklevél, amely 2 évente kerül kiosztásra a neuropathologiában és a neurológiában kiváló tagnak. A kitüntetést a Társaság Vezetősége javasolja: a díjazandó személyt a Vezetőség megbízása alapján az utolsó 3 díjazottból álló bizottság terjeszti be a Vezetőségnek. A díjazott a Társaság meghirdetett szakosztályi ülésén vagy éves konferenciáján tartandó emlékelőadással nyer jogot a díj átvételére.

 

-Sántha Kálmán emlékplakett és oklevél ( alapítója Dr. Majerszky Klára, alapítói örököse  Dr. Sántha Andrea), mely 2 évente kerül kiosztásra a neurológiában kiváló tagnak. A kitüntetést a Társaság vezetősége javasolja, a díjazandó személyt az utolsó 3 díjazottból álló bizottság terjeszti be a Vezetőségnek. A díjazott a Társaság meghirdetett szakosztályi ülésén vagy éves konferenciáján tartandó emlékelőadással nyer jogot a díj átvételére.

- alapítványokat létesíthet,
- csatlakozhat nyílt alapítványokhoz,
- tudományos kiállításokat rendez.

A Társaság céljainak megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más Társasággal és szövetséggel, amelyek segítik a Társaság eredményes működését és céljainak megvalósítását.

A Társaság céljai megvalósításához szükséges anyagi feltételek megteremtése érdekében a jogszabály előírásai szerint gazdasági, vállalkozási tevékenységet folytathat, gazdasági társaságot és alapítványt hozhat létre, ilyenbe tagként beléphet.
 

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!