Bemutatkozás

KEDVES KOLLEGANŐ, KEDVES KOLLEGA

 

Minden tavasz és minden választás a megújulás reményét hozza. Közhely, hogy az orvostudomány valamennyi ágában hatványozottan gyarapodnak diagnosztikus és terápiás ismeretanyagaink és ez tükröződik a neurológiai társaságok növekvő számában is. Az elmúlt években, évtizedekben sorra alakultak azok a társaságok, melyek nem valamennyi neurológiai betegséggel kívánnak foglalkozni, hanem a neurológia egy kiemelt területére fókuszálnak. Vajon lehetetlen feladatra vállalkozik-e a Magyar Neurológiai Társaság vezetősége, amikor új lendületet kíván adni a MANE működésének?

 


Ha úgy vélnénk, hogy a MANE feladata valamennyi új diagnosztikus és terápiás ismeret terjesztése, akkor biztosan kudarcra vagyunk ítélve. Azt gondoljuk, a MANE feladata csupán azon legfontosabb terápiás és diagnosztikus ismeretek terjesztése, melyek valamennyi neurológus mindennapi munkája szempontjából fontosak. Azok a megfigyelések, különleges aspektusok, ritkaságok, melyek csupán a betegségek szűk csoportját érintik, nem képezhetik a MANE feladatát. Ezekkel az erre specializálódott társaságok foglalkozzanak.

 


Legfontosabb célunk tehát, hogy a szakirodalomban, konferenciákon megjelenő, minden neurológus számára fontos új ismereteket a lehető leggyorsabban és a lehető legszélesebb körben terjesszük a neurológusok között. Fel fogjuk használjuk a modern ismeretközlés minden formáját. Honlapunk meg fog újulni. Többek között olyan kollégák bevonását tervezzük, akik egy-egy terület kiemelkedő szakemberei. Ők fogják felhívni a figyelmet egy-egy szakmai újdonságra, melyről mindenkinek tudnia kell.

 


A Magyar Neurológiai Társaság tehát elsősorban a posztgraduális oktatás területén szeretné aktivitását növelni. De lesz a honlapunknak társasági hírblokkja,szakértői interjúi, esemény naptára, online rendelője. Tartalmazni fog egyéb tartalmakat is pl. BNO kódok, biológiai paraméterek kalkulátorait és egy „neuroradiot” is nyitni szeretnénk, amely könnyűzenét sugároz és zenét csupán „a szakmával kapcsolatos villámbejelentések” szakítanak meg. A bejelentések egy-egy friss közleményre hívják fel a figyelmet. Meglátjuk, hogyan fogadja a szakma ezt az új kezdeményezést. A gyógyszergyárakkal is intenzív kapcsolatot szeretnénk építeni, az ő csatornájukon is érkeznek majd szakmai hírek.

 


De nem feledkezünk meg a Társaság tudományos profiljáról sem, hiszen a Társaság gyűlései népszerűek. Szükség van időszakos „seregszemlékre” amikor a neurológia egésze felvonul. A MANE konferencián az egyes társaságok bemutathatják tudományos aktivitásuk legértékesebb gyümölcseit. A MANE konferenciát oktatási kurzusok beiktatásával szeretnénk színesíteni. Mivel már 2016-ban esedékes az új MANE konferencia, kérjük a potenciális vendéglátók jelentkezését.

 

A  legfontosabb!

Várjuk a kollégák ötleteit, hogyan fejlesszük tovább a Magyar Neurológiai Társaság munkáját.


Jó szelet és jó hajózást kíván

 

 

CSIBA LÁSZLÓ
elnök
CSÉPÁNY TÜNDE
titkár

 

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA
2024

A MAGYAR NEUROLÓGIAI TÁRSASÁG 39. KONGRESSZUSA

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
BETEGTÁJÉKOZTATÓ
VIDEÓSOROZAT
2024

BETEGSÉGEKRŐL HITELESEN

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MULTIMÉDIA
OKTATÁSI
ANYAGOK
2024

Rezidensek, szakvizsgára készülők, neurológiát oktatók figyelmébe

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább
MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE
2024

MAGYAR GYERMEKNEUROLÓGIAI TÁRSASÁG ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉSE

Bővebb információkért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Online Kommunikáció


Kövesse Ön is figyelemmel a Magyar Neurológiai Társaság bejegyzéseit a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi szakmai hírekről.


Magyar Szemészeti Társaság
Neuro-ophthalmológiai Szekciója
Dr. Somlai Judit
Neuro-ophthalmológus, aki a látászavart okozó megbetegedések okának keresésével, meghatározásával és kezelésével foglalkozik.
Magyarországi Fájdalom
Társaság
Dr. Budai Erika
A Társaság célja az akut és krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek teljes körű ellátásának szakmai tudományos eszközökkel történő előmozdítása.
Magyar Rehabilitációs
Társaság
Dr. Cserháti Péter
Társaságunk a rehabilitáció bármely területével foglalkozó tagok önkéntes társulásán alapuló, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok fejlesztését elősegítő szervezet.
Keressen minket a facebook-on
és a twitteren is!